Onze firma is gespecialiseerd in het fabriceren van schroeven, cilinders, terugslagkleppen en allerlei andere onderdelen voor de kunststofindustrie. Om deze onderdelen goed te kunnen maken, is een ruime kennis van kunststoffen een must. Deze kennis hebben we bij Euro-Stel overvloedig in huis!

Om goede schroeven en cilinders te kunnen maken heeft men echter meer nodig dan enkel kennis over kunststoffen. Men moet ook specialist zijn in metallurgie en mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen, slijpen, lassen … Zelfs bedrijven buiten de kunststofsector weten dat Euro-Stel deze technieken zeer goed beheerst en doen daarom in volle vertrouwen beroep op ons om stukken voor hen te maken. Dit wil niet zeggen dat wij een klassieke mechanische werkplaats zijn waar alle soorten draai-, frees- en laswerk aangenomen worden. Wij maken op de eerste plaats onderdelen voor de kunststofindustrie.

Als we stukken fabriceren voor bedrijven buiten de kunststofsector, dan gaat het altijd om complexe onderdelen die verschillende bewerkingen vragen en waarbij nauwkeurige toleranties van zeer groot belang zijn. Meestal zijn het stukken die gedeeltelijk gepantserd en opgelast moeten worden, alvorens ze op de draai- of freesbank afgewerkt worden. We werken dan meestal ook met minder voor de hand liggende staalsoorten die een aangepaste bewerkingsprocedure vergen. We moeten draaien, frezen, stabiliseren, slijpen, lassen, stabiliseren, harden, nitreren … en dit allemaal binnen de toegelaten maattoleranties.

Het is dus duidelijk dat we naast onderdelen voor de kunststofsector enkel nog “speciale” onderdelen maken in beperkte reeksen. Bedrijven kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen. Op basis van technische tekeningen en na overleg kunnen we dit type onderdelen aanbieden.

Revisie varia

Euro-Stel is een specialist in de kunststofverwerking. Naast ruime kennis van kunststoffen beheersen we ook de nodige kennis omtrent metallurgie en mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen, slijpen, lassen …

We gebruiken deze expertise in hoofzaak voor het aanmaken van onderdelen voor de kunststofindustrie. In beperkte mate maken wij ook “speciale” onderdelen voor bedrijven buiten de kunststofsector. Het gaat om onderdelen die vervaardigd worden uit minder voor de hand liggende staalsoorten. Onderdelen met een ingewikkelde bewerkingsvolgorde en uitzonderlijke materialen of materiaalcombinaties.

In zeer beperkte mate herstellen we ook “speciale” onderdelen. Meestal gaat het om grote onderdelen waarvan de prijs voor de nieuwaankoop veel hoger ligt dan de reparatieprijs. Bedrijven kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen. Op basis van technische tekeningen en na overleg zullen we beslissen of de onderdelen economisch en technisch verantwoord kunnen hersteld worden.

Goed om weten: Bij revisie dient altijd een grondige analyse van de versleten onderdelen gemaakt te worden door een ervaren Euro-Stel-expert om de meest geijkte revisie (economisch en technisch) voor te stellen.