Over Euro-Stel

Uw volwaardige kunststofleverancier

Euro-Stel heeft meer dan 30 jaar ervaring onder de riem. Als bedrijf opgericht door drie experts in metaalbewerking, metallurgie en lastechnieken, hebben we de laatste drie decennia een belangrijke positie in de kunststofverwerkingswereld veroverd.

Waar onze activiteiten vroeger beperkt waren tot het herstellen van schroeven en cilinders voor extruders en spuitgietmachines, kunnen we na vele uren studie en samenwerking met kunststofverwerkers pronken met zelf ontwikkelde schroefgeometrieën die intussen zelfs gepatenteerd zijn.

Onze activiteiten in een notendop

  1. Revisie van onderdelen: Wat begon met de reparatie van schroeven en cilinders heeft zich uitgebreid waardoor er inmiddels ook terugslagkleppen, cilinderkoppen, holmen en andere kleine onderdelen hersteld worden.
  2. Fabricage van nieuwe schroeven, cilinders, terugslagkleppen, cilinderkoppen en holmen voor alle types van machines. Voor iedere toepassing maken we de beste keuze en combinatie uit geometrie, metallurgie en thermische behandeling.
  3. Extruderbouw

Tot uw dienst!

Naast revisie en fabricage van onderdelen levert Euro-Stel ook een ruim aantal diensten. Voor een slijtagemeting van schroef en cilinder verplaatsen wij ons graag naar uw locatie. Ook bij montage en demontage van schroeven en cilinders op extruders of spuitgietmachines verlenen we bijstand.

Kwaliteit van Europees kaliber

Zowel binnen als buiten Europa staan we bekend om onze kwalitatieve producten en onze grote knowhow op het gebied van extrusie en spuitgieten. Klanten die kiezen voor Euro-Stel, kiezen voor procesoptimalisatie en opbrengstverbetering.

Onze gepatenteerde schroefgeometrieën met speciale mengelementen hebben zichzelf al ruimschoots bewezen. Kennis over metallurgie en speciale oppervlaktebehandelingen zorgen ervoor dat onze producten uitermate slijtvast zijn.

Machinebouw

Euro-Stel is niet enkel leverancier van machineonderdelen maar is zelf ook uitgegroeid tot machinebouwer. Onze firma bouwt volledige extruders die gemaakt worden op maat voor de klant en die voldoen aan de Europese machinerichtlijn. Met de beste materialen bouwen we extruders voorzien van de modernste technologieën.

“Ons belangrijkste doel is het proces van onze klanten te optimaliseren. Indien het proces niet voldoet aan de verwachtingen, dan zoeken wij de juiste geometrieën en materialen opdat het geheel wel voldoet. Zelfs indien er geen klachten zijn, proberen we steeds met de klant mee te denken en zijn proces te verbeteren.

Innovatief van metaal tot schroef

De technologieën rond kunststofverwerking evolueren razendsnel. Euro-Stel volgt deze evoluties op de voet. Nieuwe kunststofsoorten vragen immers ook om nieuwe schroeven, mét aangepaste geometrieën en andere metaalsoorten. Precies dat maakt onze job zo boeiend!

Onze prototypeschroeven worden uitgebreid getest en onderzocht op onze eigen labextruder. Maar ook bestaande producten verbeteren we continu. Zo garanderen we dat we onze klanten in alle omstandigheden kunnen helpen. Nu en in de toekomst.