Extrusie

Naast het vervaardigen van nieuwe schroeven en cilinders worden er bij Euro-Stel ook volledige extruders gebouwd. Onze standaard voor extruders is de standaard van de klant: wij ontwerpen en construeren onze extruders volgens de eisen van de klant. Aspecten zoals ashoogte, machinebreedte, machinewielen, dempers, zwenkarmen, etc. worden allemaal opgenomen in het ontwerp na overleg met de klant.

Ook voor de bouw van onze extruders kiezen we alleen maar voor de beste materialen en onderdelen. Alle onderdelen zijn van West-Europese makelij en van de hoogste kwaliteit. Op gebied van extruderaandrijving volgen wij de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

Compact

Onze machines worden uitgerust met CMG (Compact Motor Gear box). Dit type aandrijving integreert een zeer compacte, efficiënte, watergekoelde motor en een tandwielkast in één enkel systeem. Hierdoor zijn onze extruders enorm compact. Aan de meer conservatieve klanten bieden we nog steeds de mogelijkheid om een extruder te bestellen met conventionele tandwielkast en motor. Hun extruder zal dan minder compact zijn dan de extruders met CMG, maar steeds met dezelfde zorg en hoge kwaliteit gebouwd worden.

Sturing

Naar sturing en bekabeling toe houden we eveneens rekening met de eisen van de klant. De extruder kan met of zonder sturing besteld worden en indien gewenst kan men zelf het type motordrive kiezen. De machines worden geleverd met stekkerverbindingen of met rechtstreekse bekabeling. Indien gewenst worden temperatuurregelaars en drukmodules meegeleverd of geïnstalleerd.

Veiligheid

Het aspect veiligheid is natuurlijk ook voor ons zeer belangrijk. Onze machines voldoen aan alle eisen van de Europese machinerichtlijn. Wij leveren geen “kale” machines, maar machines met de nodige afschermingen om verbrandingsgevaar of andere letsels te voorkomen. Euro-Stel heeft niet alleen extruders van zeer hoge kwaliteit te bieden, maar geeft de klanten ook de mogelijkheid om al hun eisen te integreren in de machine die ze kopen.