Redesign & upgrade

Euro-Stel voert op heel wat spuitgietmachines en extruders een re-design of upgrade uit. Onze klanten willen op hun machines andere materialen of grotere volumes verwerken, maar botsen tegen de mechanische beperkingen. Zo kunnen de schroefdiameter of L/D-verhouding te klein zijn. Wij gaan na of een upgrade naar een grotere maat mogelijk is en tekenen de nieuwe onderdelen uit in functie van de om te bouwen machine.

Onderzoek

Euro-Stel beschikt over een eigen labextruder waarop verschillende testen en onderzoeken kunnen worden uitgevoerd. De machine is uitgerust met een groot aantal meetsensoren. Hierdoor kunnen heel wat belangrijke parameters van het extrusieproces gemeten worden. De belangrijkste parameters zijn uiteraard temperatuur, druk en vermogen.

De labextruder wordt hoofdzakelijk ingezet voor het onderzoek naar schroefgeometrieën en materiaalgedrag. Al jarenlang is Euro-Stel op zoek naar betere schroefgeometrieën met goede opbrengsten, goede mengkwaliteiten en lage procesdrukken (waardoor ook minder slijtage). Verschillende prototypes werden uitgewerkt en uitgetest. De resultaten van deze onderzoeken zijn onze succesvolle Eurostel-mengschroef en Eurostel-schroef met hoge opbrengst.

We proberen onze geometrieën nog steeds te verbeteren en er worden nog steeds nieuwe prototypes uitgetest. Onze labextruder heeft niet enkel een groot verwarmingsvermogen, maar ook een groot koelvermogen. Hierdoor kunnen we de gesmolten kunststof zonder degradatie zeer snel rond de schroef laten invriezen. Wanneer we schroef en gestold materiaal uit de extruder halen, kunnen we zeer nauwkeurig smeltgedrag en –verloop bestuderen.

We hebben ook de mogelijkheid om testen uit te voeren met intrekbussen die al dan niet gegroefd zijn. Ook verschillende vormen van groeven kunnen bestudeerd worden. Dagelijks komen er nieuwe kunststofsoorten op de markt. Aan de hand van testen op onze labextruder zoeken we uit welke de meest geschikte schroefgeometrie is voor iedere soort kunststof.

Heel wat kunststofverwerkers komen bij ons ten rade wanneer ze geconfronteerd worden met problemen die ze zelf niet kunnen oplossen. Heel wat van deze problemen kunnen we oplossen dankzij de jarenlange ervaring die we hebben in de kunststofsector en testen die werden uitgevoerd in het verleden. Uiteraard duiken er regelmatig problemen op die ook voor ons nieuw zijn. Met onze labextruder kunnen we het probleem simuleren en aan de hand van allerlei mechanische of parametrische ingrepen een oplossing zoeken.