Producten

Schroeven
Cilinders
Cilinderkopppen
Terugslagkleppen
Holmen
› Varia

Onze firma is gespecialiseerd in het fabriceren van schroeven, cilinders, terugslagkleppen en allerlei andere onderdelen voor de kunststofindustrie. Om deze onderdelen goed te kunnen maken heeft men een zeer ruime kennis van kunststoffen nodig. Deze kennis is bij Euro-Stel overvloedig aanwezig.

Om goede schroeven en cilinders te kunnen maken heeft men echter meer nodig dan enkel kennis over kunststoffen. Men moet ook specialist zijn in metallurgie en mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen, slijpen, lassen,…

Ook bedrijven buiten de kunststofsector weten dat wij deze technieken zeer goed beheersen en doen daarom beroep op ons om stukken voor hun te maken. Dit wil niet zeggen dat wij een klassieke mechanische werkplaats zijn waar alle soorten draai-, frees- en laswerk aangenomen worden. Wij maken op de eerste plaats onderdelen voor de kunststofindustrie.

Als we stukken fabriceren voor bedrijven buiten de kunststofsector, dan gaat het altijd om complexe onderdelen die verschillende bewerkingen vragen en waarbij nauwkeurige toleranties van zeer groot belang zijn. Meestal zijn het stukken die gedeeltelijk gepantserd en opgelast moeten worden, alvorens ze op de draai- of freesbank afgewerkt worden. We werken dan meestal ook met minder voor de hand liggende staalsoorten die een aangepaste bewerkingsprocedure vergen. We moeten draaien, frezen, stabiliseren, slijpen, lassen, stabiliseren, harden, nitreren,… en dit allemaal binnen de toegelaten maattoleranties.

Het is dus duidelijk dat we naast onderdelen voor de kunststofsector enkel nog “speciale” onderdelen maken in beperkte reeksen. Bedrijven kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen. Op basis van technische tekeningen en na overleg kunnen we dit type onderdelen aanbieden. 


powered by Alerto