Producten

Schroeven
Cilinders
Cilinderkopppen
›Terugslagkleppen
Holmen
Varia

Euro-Stel levert alle soorten terugslagkleppen voor alle spuitgietmachines en alle schroeven. Net zoals bij schroeven en cilinders zijn ook bij terugslagkleppen een juiste metallurgiekeuze en thermische behandeling van groot belang. Een goed geometrisch ontwerp is van groot belang voor een snelle en nauwkeurige werking van de klep, maar we willen uiteraard ook een lange levensduur van de klep.

We onderscheiden vier verschillende soorten terugslagkleppen. Op deze vier soorten bestaan er nog tal van varianten.
De vier soorten zijn:
• 3-delige terugslagklep met losse ring
• kogelklep
• 3-delige terugslagklep met meedraaiende ring
• speciale kleppen voor bijzondere toepassingen en kleppen met mengwerking

De keuze van het type terugslapklep is afhankelijk van een aantal factoren. Op de eerste plaats komt de te verwerken kunststofsoort. Daarnaast zijn gewenste doseernauwkeurigheid en slijtvastheid ook van groot belang. Tenslotte mogen we ook de prijs niet vergeten. Kogelkleppen werken veel nauwkeuriger als alle andere soorten kleppen, maar vragen ook meer fabrikagebewerkingen en zijn hierdoor ook duurder.

3-delige terugslagklep met losse ring

De 3-delige terugslagklep is het meest gebruikte type terugslagklep. De klep bestaat uit een gevleugelde punt, een sperring en een dichtring. Fabrikagetechnisch is dit type klep relatief eenvoudig, waardoor de prijs ook relatief laag is.
Het gebruik van pantserlagen en de juiste thermische behandelingen maken onze kleppen uiterst slijtvast.

kogelklep

Kogelkleppen staan bekend om hun zeer nauwkeurige shotprecisie en repetitiviteit. Deze nauwkeurigheid hebben ze te danken aan de grote drukgevoeligheid en reactiesnelheid van de kogel die zich in de klep bevindt. Onze kleppen worden zowel intern als extern gepantserd met speciale staallegeringen en vervolgens thermisch behandeld.
Kogelkleppen kunnen echter niet voor alle materialen ingezet worden. Bovendien moet men bij het gebruik van dit soort kleppen een aantal regels in acht nemen.

3-delige terugslagklep met meedraaiende ring

Dit type klep is eenvoudiger te fabriceren en heeft een relatief goede injectiekarakteristiek. Door het meedraaien van de ring met de schroef, moeten bij het gebruik van dit type klep wel een aantal belangrijke regels in acht genomen worden. Zo zijn goede opwarmcondities en een goede staat van de cilinder van groot belang om te voorkomen dat de ring van deze klep stuk gaat.

Speciale kleppen voor bijzondere toepassingen en kleppen met mengwerking

Euro-Stel levert ook een aantal speciale kleppen voor het verwerken van bv. dun vloeibare materialen, glasklaar PC, glasgevuld PA,…
We beschikken ook over kleppen met speciale mengwerking. Deze kleppen worden speciaal ontworpen in functie van de te verwerken kunststof en het beoogde resultaat.powered by Alerto