Voorstelling

De firma Euro-Stel kan terugblikken op meer dan 30 jaar ervaring en heeft een belangrijke positie verworven in de grote wereld van de kunststofverwerking. Het bedrijf werd opgericht door drie personen met ruime kennis in metaalbewerking, metallurgie en lastechieken. Oorspronkelijk waren de activiteiten beperkt tot het herstellen van schroeven en cilinders voor extruders en spuitgietmachines. Vele uren studie en samenwerking met kunststofverwerkers resulteerden in het ontwikkelen van eigen schroefgeometriën die later gepatenteerd werden.

Euro-Stel is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige leverancier voor de kunststofsector. Zowel binnen als buiten Europa staan we bekend om onze kwalitatieve producten en onze grote know-how op het gebied van extrusie en spuitgieten. Klanten die kiezen voor Euro-Stel kiezen voor procesoptimalisatie en opbrengstverbetering. Onze gepatenteerde schroefgeometriën met speciale mengelementen hebben zichzelf al ruimschoots bewezen. Kennis over metallurgie en speciale oppervlaktebehandelingen zorgen er ook voor dat onze producten uitermate slijtvast zijn.

Euo-Stel is niet enkel leverancier van machineonderdelen maar is zelf ook uitgegroeid tot machinebouwer. Onze firma bouwt volledige extruders die gemaakt worden op maat voor de klant en die voldoen aan de Europese machinerichtlijn. Gebruik makend van de beste materialen bouwen we extruders die voorzien zijn van de modernste technologiën.

Onze activiteiten kunnen in drie grote groepen onderverdeeld worden:

Revisie van onderdelen: wat oorspronkelijk begonnen is met de reparatie van enkel schroeven en cilinders heeft zich uitgebreid waardoor er inmiddels ook terugslagkleppen, cilinderkoppen, holmen en andere kleine onderdelen hersteld worden.

Fabricage van nieuwe schroeven, cilinders, terugslagkleppen, cilinderkoppen en holmen voor alle types van machines. Voor iedere toepassing maken we de beste keuze en combinatie uit geometrie, metallurgie en thermische behandeling.

Extruderbouw

Naast revisie en fabricage van onderdelen levert Euro-Stel ook een ruim aantal diensten aan zijn klanten. Wij verplaatsen ons zeer regelmatig naar klanten voor een slijtagemeting van schroef en cilinder. Ook bij de montage en demontage van schroeven en cilinders op extruders of spuitgietmachines kunnen wij bijstand verlenen.
Ons belangrijkste doel is het proces van onze klanten te optimaliseren. Indien het proces niet voloet aan de verwachtingen, dan zoeken wij de juiste geometriën en materialen opdat het geheel wel voldoet. Zelfs indien er geen klachten zijn proberen we steeds met de klant mee te denken en zijn proces te verbeteren.

De technologiën rond kunststofverwerking zijn steeds in evolutie. Nieuwe kunststofsoorten vragen ook nieuwe schroeven met aangepaste geometriën en andere metaalsoorten. Dit maakt onze job zo boeiend! Op basis van theoriën ontwikkelen we nieuwe prototypeschroeven. Deze worden uitgebreid uitgetest en onderzocht op onze eigen labextruder.
Euro-Stel probeert steeds de nieuwste evoluties te volgen en de bestaande producten steeds te verbeteren.
Deze aanpak zorgt ervoor dat we zelfs in de slechtste omstandigheden onze klanten kunnen helpen. En dat willen we in de toekomst blijven doen.

“Daar waar alle logica eindigt, daar begint Euro-Stel!”


 

powered by Alerto