Producten

Schroeven
› Cilinders
Cilinderkopppen
Terugslagkleppen
Holmen
Varia

Euro-Stel levert cilinders voor alle types extruders en spuitgietmachines.
Zowel bimetaalcilinders als nitreercilinders.
De keuze voor een bimetaal- of nitreercilinder hangt uiteraard af van de toepassing en de te verwerken materialen, maar is ook afhankelijk van de metallurgie van de schroef. Metallurgie van cilinder en schroef moeten op elkaar afgestemd zijn opdat beiden een even lange levensduur zouden hebben.

Bimetaalcilinders verschillen onderling door de legering waaruit hun kerndiameter is vervaardigd. Zo zijn er bimetaalcilinders die bestand zijn tegen abrasie, corrosie of abrasie en corrosie. Tegen slijtage onder de meest extreme belastingen gebruiken we bimetaalcilinders met wolframcarbide-legeringen. Deze weerstaan niet enkel aan extreme abrasie, maar zijn eveneens corrosiebestendig.

Naast de klassieke eendelige cilinders met invulopening levert Euro-Stel ook smeltunits voorzien van een aparte invulzone met uitwisselbare bussen. Deze intrekbussen zijn voorzien van groeven die in geometrie verschillen naargelang de te verwerken kunstofsoort. Bij slijtage van de groeven volstaat het om enkel de intrekbus te vervangen door een nieuwe.

Al onze cilinders en invulzones kunnen indien nodig voorzien worden van waterkoeling.
Ook flenzen kunnen met waterkoeling uitgerust worden.

Naast de klassieke flensverbindingen leveren we ook cilinders met C-klemverbindingen.

Indien gewenst leveren we thermokoppels, drukopnemers, weerstanden, verwarmingspatronen en allerlei andere randapparatuur mee met onze cilinders.powered by Alerto